Wat kenmerkt Tamarisk Villages
Cantignergues is een piepklein dorpje in een verborgen vallei in het zonovergoten diepe zuiden van Frankrijk, in de buurt van Carcassonne. Er is beperkt mobiel bereik, geen wifi, wel een overvloed aan rust, ruimte en natuurschoon. Een plek om op adem te komen, waar de hemel net wat dichterbij lijkt te zijn.

Het dorp kent een bewogen en hoopvolle geschiedenis. Onder de bezielende leiding van Nederlandse christenen veranderde het verlaten dorp in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw in een plek van perspectief voor jonge drugsverslaafden. In het licht van het evangelie werd Cantignergues voor velen van hen een poort van hoop en de start van een nieuw en veranderd leven.

Daarna kwam het dorp in eigendom van de christelijke reisorganisatie Amarant Reizen. Begonnen als een christelijk vakantieplek, is er het verlangen dat ‘het dorp’ uitgroeit tot een plek van ontmoeting en bezinning, van verdieping en vernieuwing. Een gastvrije oefenplaats om te groeien in het geloof, om te leven in de vreugde van het evangelie, om stil te zijn bij de Bron, om de gemeenschap en verbinding met andere christenen te zoeken, om samen de maaltijd te genieten, om alleen of met anderen te struinen door de ruige, groene omgeving. Een poort van hoop voor iedereen die op zoek is of zich wil laten zoeken door Jezus Christus, de levende Heer. Een geestelijke pleisterplaats waarvan de dorpskapel in de oude wijnkelder letterlijk en figuurlijk het hart is. Port d’Espérance: de poort van hoop.


Bekijk hier uw route en reistijd naar dit christelijke park in Frankrijk: