Dabar op de Rietschoof
Welkom op de website van Dabar Aalst! Al vele jaren zijn wij onderdeel van de zomervakantie op camping de Rietschoof.

Op camping De Rietschoof in Aalst worden komende zomer een week door een Dabar-team recreatie- en evangelisatieactiviteiten georganiseerd.

Dabar, Hebreeuws voor ”Woord en Daad”, is een landelijke organisatie uitgaande van de IZB. In teamverband zijn jongeren één of twee weken actief op een camping in Nederland. Zo maken zij deel uit van de wereld van de campinggasten en bouwen zij een band met hen op. Met woorden en daden geven zij door wat hen zelf heeft geraakt: het bijzondere cadeau van Gods liefde.

Dat doen zij door het organiseren van een kinderclub of tieneruur, maar net zo goed met een poppenkastkwartiertje, voetbalwedstrijd of zeskamp. Het team wordt daarbij ondersteund door de plaatselijke commissie. De begeleidende commissie van Dabar Aalst vertegenwoordigt de Hervormde gemeenten van Aalst, Brakel, Bruchem, Gameren, Kerwijk-Delwijnen en Nederhemert, Poederoijen-Loevestein,Well-Ammerzoden en Zuilichem en de Gereformeerde kerk Gameren-Zuilichem.

Langs de maas ligt camping “De Rietschoof”. Met haar 20 hectare grond, eigen zandstrand met goed zwemwater en een ruime jachthaven is het een bijzondere camping waar jaarlijks veel gasten naartoe trekken. De camping ligt in Aalst, een dorp centraal in de Bommelerwaard. In de Bommelerwaard is veel te zien en te beleven met als publiekstrekkers de rivieren, dijken en bijvoorbeeld Slot Loevestein. Op de camping zijn veel voorzieningen zoals een snackbar, sportvelden, zwembad en verharde wegen.Bekijk hier uw route en reistijd naar deze christelijke camping: